Five Classic Albums plus Bonus Singles [4CD]

  • Kod: RGMCD026
  • Producent: Real Gone Music
  • Wykonawca: Shirley Bassey
  • Nośnik: 4CD
  • Cena: 46,99 zł
  • Poleć produkt

swing / neo-swing
premiera polska:
kontynent: Ameryka Północna
kraj: USA
opakowanie: plastikowe etui

Opis wydawcy:
Wydawnictwo "Real Gone Music" przedstawia 4 płyty CD zawierające pięć oryginalnych klasycznych, zremasterowanych albumów Shirley Bassey:
Born To Sing The Blues [1957]
The Bewitching Miss Bassey [1959]
Shirley Bassey [1961]
Shirley [1961]
The Fabulous Shirley Bassey [1959]
Dodano także wiele bonusowych nagrań wydanych w oryginale na singlach.
Etykiety na płytach CD są koloru czarnego stanowiąc w pomniejszonej skali imitację płyt winylowych. Całość opakowana jest w plastikowy box.

CD1 - Born To Sing The Blues [1957]:
1. Born To Sing The Blues
2. Beale Street Blues
3. Wabash Blues
4. Basin Street Blues
5. The Birth Of The Blues
6. Careless Love Blues
7. Blues In The Night (My Mama Done Told Me)
8. The St Louis Blues

The Bewitching Miss Bassey [1959]:
9. Burn My Candle
10. Night & Day
11. Crazy Rhythm
12. The Wall
13. The Banana Boat Song
14. The Gypsy In My Soul
15. Love For Sale
16. From This Moment On
17. Kiss Me Honey Honey Kiss Me
18. You, You Romeo
19. My Funny Valentine
20. How About You
21. Fire Down Below
22. As I Love You

The Fabulous Shirley Bassey [1959]:
23. A Foggy Day In London Town
24. I've Got You Under My Skin

CD2 - The Fabulous Shirley Bassey [1959]:
1. Cry Me A River
2. April In Paris
3. I've Never Been In Love Before
4. The Man That Got Away
5. S' Wonderful
6. I'll Remember April
7. Easy To Love
8. No One Ever Tells You
9. They Can't Tale That Away From Me
10. The Party's Over

Shirley [1961]:
11. In The Still Of The Night
12. Let There Be Love
13. All At Once
14. For Every Man There's A Women
15. I'm In The Mood For Love
16. So In Love
17. If I Were A Bell
18. There Will Never Be Another You
19. Hooray For Love
20. Too Late Now
21. I'm Shooting Now
22. Ev'ry Time We Say Goodbye

CD3 - Shirley Bassey [1961]:
1. Love Is A Many Splendored Thing
2. The Nearness Of You
3. Fools Rush In
4. Who Are We
5. Angel Eyes
6. Till
7. A Lovely Way To Spend An Evening
8. This Love Of Mine
9. You're Nearer
10. Goodbye Love - Hello Friend
11. Where Or When
12. Where Are You
13. Climb Ev'ry Mountain

Showboat Shirley Bassey [1959]:
14. Can't Help Lovin' Dat Man
15. Bill

CD4 - Bonus Singles:
1. Born To Sing The Blues
2. Somebody Loves Me
3. My Body's More Important Than My Mind
4. Sex
5. I've Got You Under My Skin
6. Stormy Weather
7. The Wayward Wind
8. After The Lights Go Down
9. If You Don't Love Me
10. Tra La La
11. If I Had A Needle & Thread
12. Tonight My Heart Is Crying
13. Puh-Leeze! Mister Brown
14. Take My Love, Take My Love
15. There's Never Been A Night
16. Hands Across The Sea
17. If You Love Me (Really Love Me)
18. Count On Me
19. With These Hands
20. As Long As He Needs Me
21. So In Love
22. You'll Never Know
23. Hold Me Tight
24. Reach For The Stars
25. I'll Get By

Obrazek 1

Obrazek 1

Obrazek 1

Obrazek 1

partner wydawnictwa: